Inspiration - børn

Børnebiblioteket anbefaler i juni

Find din næste yndlingsbog blandt børnebibliotekarernes anbefalinger til børn og unge.

Af Malene Bisgaard

Tags

Inspiration for børn

Læs bøger og vær med i Sommerbogen

På Dragør Bibliotek kan du igen i år være med læsekampagnen Sommerbogen, hvis du er mellem 6 og 16 år.

Find løbende inspiration til din sommerlæsning her på hjemmesiden, hvor vi sommeren igennem kommer med nye artikler med boganbefalinger til alle aldersgrupper.

Du kan også besøge biblioteket og få hjælp af personalet til at finde din næste yndlingsbog.

En magisk eliksir

Isabel anbefalinger til indskolingen

Sol har en kat, der hedder Nix. Den er helt særlig, fordi den kommer fra et magisk sted, der hedder Lunarien. Nix kan åbne en portal, så Sol kan komme med til Lunarien.

I Lunarien møder Sol en lille kanin og en trold, som har brug for hendes hjælp. De skal bruge en særlig sten, men for at finde stenen, skal Sol snige sig forbi nogle farlige svampe uden at vække dem.

Da hun kommer tilbage til den virkelige verden, fortæller hun sin ven Storm om sine eventyr. Storm har svært ved at tro på det hele, men Sol viser ham de ting, hun har taget med hjem fra Lunarien.

Fantasyserien om Sol i Lunarien er perfekt for børn, der lige er begyndt at læse selv.  Teksten er skrevet med store bogstaver, så den er let at læse for begyndere.

Den store kampdag

Hanne anbefaler til mellemtrinnet

Jeg læser egentlig ikke fodboldbøger, men faldt over denne bog af Dan Freedman. Det er 1. del af en nyere serie, som jeg bare liiiige skulle kigge lidt i, og inden jeg fik set mig om, havde jeg læst hele bogen.

Jamie er lige startet i en ny skole og kæmper for at komme på skolens fodbold A-hold. Men det er ikke nemt. Han har nu udsigt til en lang, kedelig sommer, men får hjælp af sin bedstefar. Han arver en manual fyldt med tips og tricks til at forbedre sit spil, og Jamie bruger nu hele sommeren på at forbedre sig.

Efter ferien vender Jamie tilbage til skolen, men hverken venskabet med Jack eller fodboldkampene, går som han ønsker sig, og han får brug for mere hjælp.

Thieves' gambit

Malene anbefaler til udskolingen

Rosalyn Quest og hendes mor tilhører en hemmelig elite af mestertyve, som stjæler værdifulde ting på umulige missioner, men Rosalyn drømmer om et mere almindeligt teenageliv med venner, uddannelse og frihed til at gøre de ting hun kan li’.

Da hendes mor bliver kidnappet må Rosalyn dog sætte sine egne planer på pause og kaste sig ud et farligt spil for at befri sin mor.

Hæsblæsende YA spændingsroman med både kærlighed, bedrag og en hemmelig orden af mestertyve. Hvis du f.eks. var vild med Inheritance games bøgerne om Avery og Hawthorne-brødrene, så vil du også sluge "Thieves’ gambit".

Bemærk at bogen er på dansk, selvom titlen lyder engelsk.